Thailand Oversigt og Muay Thai i Thailand

Velkommen til Thailand, som delstaten smil; hvor selve landet er så forskelligartede og spektakulære som skildrer de blanke postkort. Thailand er et smukt land, tilbyde noget for enhver: smukke strande, historiske kultur og museer, livlige arts, et godt natteliv og en af de bedste køkkener i verden. Nord har frodige bjerge og vilde floder, syd tilbyder talrige øer og strande og centrum kan prale med travle Bangkok. Det er et relativt sikkert og stabilt land med venlige mennesker, der nyder en tilbagelænede holdning til livet.
Thailand har et varmt, fugtigt og tropisk klima hele året. Året rundt temperaturer gennemsnitligt 26 C. Der findes grundlæggende tre sæsoner – cool, varm og regnfuld.
Den traditionelle hilsen gestus kaldes en wai (hænder anbringes sammen i bøn stilling på brystet, chin eller panden). Der er forskellige niveauer af wais, bedst er at kun efterligne wai, der gives til dig. De fleste thailændere er ikke vant til at ryste hænder, men mere er ved at vedtage denne vestlige tilgang når møde udlændinge.
Så Thailand er godt sted for alle at lære muay thai. Der er mange muay thai lejre i Thailand. Du vil finde god muay thai camp for dig. Du kan træne muay thai i Thailand i lang tid. Mange mennesker kommer til Thailand til uddannelse muay thai.
Thailændere har en dyb ærbødighed for den kongelige familie, især kongen. Hans kongelige Majestæt Kong Bhumibol Adulyadej er verdens længst regerende monark og en multi-talented på dette. Han er en sømand, en kunstner, musiker og en agriculturalist. Hans kærlighed til sejlsport har inspireret en årlig regatta, kaldet The King’s Cup, som afholdes på Phuket Island under uge af Kings fødselsdag (5. December). Det er en vigtig begivenhed, tiltrække sejlere og spektakulære yachts fra rundt omkring på kloden.
Det bedste tidspunkt at besøge Thailand er i den kølige sæson fra November gennem februar, også betragtes højsæsonen, da det er den mest populære tid at rejse på grund af den behagelige vejr. Den gennemsnitlige temperatur er ca. 25 C med lav fugtighed (55%). Det kan være overraskende kølige i nord, med temperaturer slippe til 7 C om natten.
Sommeren er normalt tør fra marts til maj med gennemsnitlige temperaturer omkring 27 C, selv om det ikke er ualmindeligt, at det nåede 34 C eller 40 C i længere perioder, specielt i løbet af April.
Regntiden begynder fra juni til oktober, med temperaturer lige fra 24 C til 34 C. Mængden af nedbør varierer med topografi, men normalt er brudt op med et øjeblik eller en dag i solskin. Nordøst modtager mindst regn, mens syd har tendens til at modtage tungere nedbør.

thailand1 thailand2

Omkostninger
Thailand er et billigt land at besøge fordelagtige fremmed valuta udvekslinger og en fornuftig levestandard. Dem om et budget, bør kunne få ved om 600B til 700B pr. dag uden for Bangkok, og de store strand øer. Dette beløb dækker grundlæggende fødevarer, guesthouse indkvartering og lokal transport men udelukker helaftens øl binges, tours, langdistance transport eller køretøj leje. Rejsende med flere penge at tilbringe vil finde, at for omkring 1500B eller mere pr. dag livet kan være ganske komfortable.

Penge
Den grundlæggende enhed i thailandsk valuta er Bath. Der er 100 satang i én bath; mønter omfatter 25-satang og 50-satang stykker og Bath i 1B, 2B, 5B og 10B mønter. Ældre mønter, thailandske tal kun, mens nyere mønter har Thai og arabisk tal. 2B mønten blev introduceret i 2010 og svarer forvirrende i størrelse og design 1B mønten. To satang mønterne er typisk kun udstedt ved supermarkeder hvor priserne ikke er rundet op til nærmeste Bath, som er konventionens andetsteds.
Papir valuta udstedt i de følgende pålydender: 20B (grøn), 50B (blå), 100B (rød), 500B (lilla) og 1000B (beige). I 1990 ‘ erne, 10B regninger blev udfaset for mønten 10B, men indimellem kan der opstå et papir survivor.

Visum
Hvis du planlægger at besøge Thailand i mere end 30 dage vil du få et visum på forhånd. Thailand turistvisum giver dig at bo i op til 60 dage i Thailand til ferie og rejser ret, men det tillader ikke, at du arbejder i Thailand. Hvis du besøger Thailand til erhvervsmæssige formål skal du visum Business (Non-Immigrant), hvor du kan bo i op til 90 dage.

1 thought on “Thailand Oversigt og Muay Thai i Thailand

Leave a Reply