Lære selvforsvar med kampsport

Mange mennesker har haft erfaring med at blive angrebet på gaden. I et sådant tilfælde ville det være fantastisk, hvis du ved, hvordan man forsvarer sig fra dine angriberne. Men desværre må de fleste sige, at de ikke har nogen anelse om, hvordan man kan forsvare sig. Nå, hvis du virkelig vil opbygge en færdighed i selvforsvar – så er den bedste måde at gøre dette på ved at træne kampsport.
En af de bedste kampsport til dette formål er Muay Thai – en national sport i Thailand. Hvis du går og begynder at træne i et Muay Thai gym så vil du indse, at du lærer at angribe og forsvare dig selv. Du vil lære at bruge de 8 hovedpunkter i Muay Thai – dine næver, dine albuer, dine knæ og dine skinner. Dette er hovedårsagen til, hvorfor Muay Thai også er kendt under navnet “The Art of the 8 limbs”.
Pas på, fordi det er nemt at overvurdere dine evner, når du begynder at træne Muay Thai. Du skal træne Muay Thai i år og år, før du vil kunne sige, at du har mestret nogle af færdighederne. Og selv da – den smarteste ting at gøre i tilfælde af hånd-til-hånd kamp er at løbe væk. Men nogle gange vil du simpelthen ikke være i stand til bare at løbe væk – og i så fald kommer dine Muay Thai-færdigheder til at være meget nyttige. Vær også opmærksom på at det er svært nok at kæmpe mod en enkelt modstander – flere modstandere kan finde en måde at slå dig op, selvom du er en Muay Thai-ekspert. Og i tilfælde af at nogen trækker en kniv ud, skal du bruge al din styrke og hastighed til at løbe væk – eller bede din angriber om ikke at skade dig – som en kniv er et meget farligt våben.
Men hverken ved at træne Muay Thai lærer du meget om, hvordan din krop fungerer. Dette vil komme til nytte i tilfælde af hånd-til-hånd kamp. Vær sikker på at du går regelmæssigt i træningssessioner, og din evne til selvforsvar vil fortsætte med at vokse, indtil du bliver en solid kampkunstner i din egen ret.

Leave a Reply