Muay Thai – fra selvforsvar og bekæmpe teknik til moderne sport

Muay Thai (Thai boksning) er en kampkunst, der har århundreders tradition. Selv om der er visse former for denne kampkunst, dating tilbage allerede for 2.000 år siden en masse eksperter er enige om at denne sport faktisk har fået sin nuværende form i 1200tallet. Dette er den periode hvor Muay Thai blev virkelig populære, mest fordi det var den periode, hvor det thailandske folk var under konstant angreb fra deres naboer og var nødt til at lære nogle selvforsvar teknik. Siden 1700tallet er Muay Thai blevet en traditionel sport, udover at lære Muay Thai i den militære mennesker lært denne teknik til sportsbegivenheder for. Den moderne version af Muay Thai endelig blev dannet i 1920-erne da Muay Thai officaly blev en sport med skriftlige regler (for eksempel der var dommere involveret, krigere begyndte at bære handsker i stedet for tov beskyttelsesindpakningens osv.).
I moderne tider er Muay Thai ikke praktiseres kun i Thailand. Mennesker i næsten alle lande i verden øver dette interessant kamp sport. Dette føre til udvikling af flere forskellige stilarter og forskellige regler, men kernen i sport (anvendelse af de otte lemmer) er den samme overalt.
Én vigtig faktor udover udvikle en kæmpende teknik er ved at udvikle fysiske tilstand. Det betyder, at en god del af Muay Thai træning proces er fokuseret kroppenvægt træning, udspænding, running, shadowboxing osv. Alle disse ting gør atlet mere resistent og mere parat. Muay Thai træning er en af de bedste måder at blive i perfekte fysiske tilstand. Dette er den anden grund til hvorfor nogle mennesker praksis Muay Thai. Nogle af dem ønsker ikke at blive professionelle krigere de ønsker bare at komme i form, tabe sig eller blot rense deres krop og sind og Muay Thai kan være virkelig nyttige med disse mål.
Uanset årsagen til din træning kan du dine mål af uddannelse i en Muay Thai lejr i Thailand. Disse lejre har forskellige programmer for forskellige kategorier af mennesker og professionelle trænere/instruktører, der kan hjælpe dig med denne proces.

Leave a Reply